Процедурата представлява вземане на пънч биопсия (микрографт), от кожата в малка, скрита в косата зона, с размер 2,5-3 мм. или вземане на пънч от хрущялът на ушната мида (когато ще се възстановява хрущялна тъкан).

Ригенера е иновативна технология на италианската фирма-Human Brain Wave
В днешно време се знае, за регенеративните клетки (стволови, мезенхимни и прогениторни клетки), а учените търсят ефективни методи за тяхното извличане. Проф. Антонио Грациано посвещава 10 години, за да докаже, че най-големият процент регенеративни клетки се намират в областта на главата. Така започват експерименти за възстановяване на трудно зарастващи рани и ефектът е поразителен. Клетките се извличат бързо и в по-голямо количество от тези в мастната тъкан. Те се запазват жизнени, защото не са извлечени ензимно, а механично използвайки факта, че регенеративните клетки са с по-малки размери от зрелите.
Приложение – в дерматология, хирургия, естетична медицина, дентална медицина. За ревитализация на лице, шия, редуциране на бръчки, стрии, белези, изгаряния, рани, регенерация на ставен хрущял, спортни травми, пародонтоза, артроза на темпоромандибуларна става и др.