Около 50 % от здравето ни зависи от гените/ДНК/. Останалите 50 % се определят от средата/епигенетика/Външните фактори/вода,  храна, замърсявяне ня тялото ни с химикали, с електромагнитни вълни;  хора , с които общуваме; навиците, които си изграждаме/ влияят още от момента на зачатието. Например, милиони години електромагнитното въздействие върху организма се определя от електромагнитните полета на Слънце, Луна, Земя/резонанс на Шуман/. Земното електромагнитно поле е с вълни, еднакви с тези на мозъка и всички други се възприемат от него като чужди и водят до нарушаване на комуникацията между мозъка и рецепторите, разположени в органите ни, в резултат на което, се проявяват болестни симптоми. Например, когато върху нервната система въздействат много бавни вълни, тя дава указания и се произвеждат много хормони на стреса, а човек става неконцентриран и неефективен.

 

 

Терапията с апликаторите Таопач е базирана на въздействие на светлинни лъчи с различни дължини на вълните, които се поставят в определени места по тялото, след провеждането на обстоен преглед. Целта е постигане на балансиране на връзката между мозъка и периферията без прилагане на химически медикаменти/странични ефекти/ и без електромагнитни въздействия. Това е светлинна терапия. Методът е създаден от италианския биофизик Фабио Фонтана и е световен патент. Светлината е много важна за процесите на обмяната и на производството на енергия в клетките. Най-високо активни са тези процеси под влияние на червения и инфрачервения светлинен спектър , т. е. по същността си апликаторите Таопач представляват преносим лазер за въздействие дълго време с нискодозирани светлинни фотони.

Ефекти от прилагането на апликаторите Таопач:

  • напомняне на централната нервна система през деня да използва алфа, бета и гама лъчи;
  • внасяне на светлина в тялото необходима за всички физиологични и обменни процеси;
  • постигане на ребаланс на рецепторите за болка /изключение е болката с онкогенен произход-тя не е обект на въздействие с апликаторите-не е с нервно-мускулна генеза/;
  • не потиска симптомите, а се постига препрограмиране на тялото;
  • помага за балансиране на стойката/при деформации на гръбначен стълб, дегенеративни процеси в стави, мускули/;
  • увеличаване на мускулната сила при спортисти;
  • подобряване качеството на живот при пациенти слез мозъчен инфаркт, при множествена склероза, Паркинсонова болест.

Първи етап от лечението е коригиране на постурата/стойката/. Правят се клиничен преглед в кабинета, определяне на подходящите точки за носене на апликаторите и отново се провеждат същите проби. Ефектът е налице в рамките на минути, но е нужно време за утвърждаване на резултата. Пациентът инвестира средства за закупуване на апликаторите за домашна грижа /служат 2-3 години/, инвестира и търпение.

На последващ етап при процедури в кабинета с продължителност около час, с набор от много повече като брой апликатори, може да се третират тригерни точки, активни белези, детокс на кръвта, на лимфата, на жлъчно-чернодробна система, на бъбреци, възстановяване на правилния поток на енергия по известните от китайска традиционна медицина меридиани, възстановяване на психоемоционалното равновесие. Широко приложение намират в стоматологичната практика.